Olen harrastanut ruoanlaittoa yli 30 vuotta, työskennellyt mm. fine dining –ravintoloissa, italialaisen Food Academyn suomalaiskokkina, konsulttina elintarvikealalla, kirjoittanut ruokakirjoja ja tehnyt artikkeleita freelancerina moniin lehtiin.
Sain pienenä poikana maistaa mummoni leivinuunissa paistamaa, suloisen tuoksuista tuoreen lämmintä vehnäleipää voin ja maidon kanssa. Siitä alkaen olen ollut koukussa. Aikuisiällä olen koukuttunut lisää monien mestarien opissa. Kiinnostukseni hyvään leipään ja erityisesti juurileivontaan on jatkuvaa. Haluan aina matkoillakin maistella paikallisia leipiä ja jos mahdollista selvittää niiden salaisuudet.
Perustin tämän pienen leipäjuurikaupan yksinkertaisesti siksi, että monet kysyivät käyttämistäni leipäjuurista innostuneena kokeilemaan niillä leipomista. Teen leipätyöni muissa keittiöissä, mutta haluan tarjota löytöjäni kaikkien käyttöön, jotka rakastavat aitoa leipää.
Leipäjuuri.fi -kaupassa on tarjolla yhtä tai useampaa kulloinkin aktiivisesti käyttämääni taikinajuurta. Toimitan juuret dehydraloituna, jauhettuna ja ilmatiivisti sinetöitynä aktivointiohjeiden kanssa. Hapanjuurilla on 100 % toimivuustakuu.
Janne Halonen
Kokki ja leipuri